Prezentare generală & Istoria programului nostru

Centrul Creștin Reformat "Casa Speranței" a fost înființat în anul 1994 și – pe lângă serviciile bisericești – oferă activități de consolidare și dezvoltare a comunităților, precum:

 • consiliere juridică, de afaceri și personală pentru șomeri, tineri, femei și cei aflați în nevoie,
 • administrează: un azil de bătrâni (Azilul de bătrâni „Nicodim"), respectiv o casă pentru excursii la Ozunca-Băi.

Funcționează oficial în cadrul Bisericii Reformate înregistrate în România și aparține de Biserica Reformată Maghiară din Brașov. Adresa sediului nostru este: RO-500205, Brașov, str. Moldovei nr. 2. 

Funcționând sub egida Centrului Creștin Reformat „Casa Speranței", cu susținerea HEKS – Swiss Interchurch Aid și al Diakonisches Werk Germany, „Programul pentru prevenirea și combaterea violenței în familie" oferă, începând din aprilie 2003, servicii regulate pentru victimele violenței în familie:

 • asistență socială, medicală și psihologică
 • consiliere și terapie psihologică, prin sesiuni individuale sau de grup
 • reuniuni profesionale regulate și training-uri pentru membrii organizațiilor care fac parte din rețele sociale locale
 • prezență periodică în mass-media locală
 • educație, prin ateliere de lucru organizate pentru adolescenți, studenți și părinți
 • campanii, în ceea ce privește drepturile și nevoile violenței domestice
 • training-uri proifesionale pentru membrii organizațiilor care fac parte din rețele sociale locale
 • evitarea „epuizării psihice", prin monitorizarea personalului și discuții de grup regulate, organizate pentru aceștia
 • Activitățile descrise mai sus sunt eficiente, deoarece există deja o reacție coordonată a societății cu privire la ele, care pune accentul pe siguranța victimei.

Necesitatea unui adăpost în momentele de criză s-a conturat în activitatea zilnică cu victimele violenței în familie și a membrilor familiilor acestora. Scopul nostru este de a crea un loc sigur, un refugiu pentru victimele violenței în familie, unde, în cazul conflictelor extreme, se pot refugia singure sau împreună cu copiii lor.

Scopul nostru este de a crea, a asigura și a administra un adăpost sigur și util pentru cei care au nevoie de el. Acest lucru aparține de misiunea „Programului nostru pentru prevenirea și combaterea violenței în familie", deoarece include activități de intervenție în situații de criză, adăpost temporar, consiliere profesională, programe educaționale și de prevenire pentru comunități, și constituie al doilea pas, după ce, în ultimii cinci ani, am realizat proiectul de consultanță profesională pentru victimele violenței în familie.

Dacă doriți mai multe informații sau suport, vă rugăm sunați la numărul 0040-268-471347, ori trimiteți un e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.